Route Stadskernwandeling

Route Stadskernwandeling

Leads  

Maak kennis met  "het hart van Lokeren" via de Stadskernwandeling en ontdek zijn belangrijkste bezienswaardigheden, zoals o.a. het Stadhuis in Vlaamse rococo, het Stadsmuseum met zijn rijke Lokerse geschiedenis, de Sint-Laurentiuskerk of 'De Peperbus' en het voormalige huis Ryngaut met binnenin een mooi onlangs gerestaureerd salon met Lodewijk XVI-interieur.

Op de eeuwenoude Markt, het kloppende hart van de stadskern, valt veel te beleven. Naast de talrijke horecazaken, vind je er nog het stadhuis in Vlaamse rococo, de Sint-Laurentiuskerk met haar fraaie toren en de apotheek Jacobs met zijn prachtige gevel.

Tijdens onze verdere wandeling passeren we onder andere langs het Vrijheidsplein, dat in 1761 gebouwd werd in Vlaamse rococostijl naar een ontwerp van de gerenommeerde Gentse architect David 't Kindt. Vervolgens ontdekken we ook nog het Huis Thuysbaert, een voormalige notariswoning, en het Stadsmuseum. We sluiten onze wandeling af doorheen de Torenstraat, een pittoresk straatje dat leidt naar het Kerkplein waar de de bibliotheek, de dekenij en het cultureel centrum ontdekken.

GPS: 51.104138, 3.991958

Selecteer wat u op de kaart wil zien

Events

Winkels in de kijker