Vertrekpunt   Stadskernwandeling -3 km

Vertrekpunt Stadskernwandeling -3 km

Leads  

Startplaats: Achter de grote kerk. Kerkplein 1,  9160 Lokeren

Afstand:
3 km

Reliëf:
Vlak, Stadsvoetpaden

Type: 
toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelbezoekers

Regio: 
Lokeren,  Waasland, Oost-Vlaanderen

 

Beschrijving:
Maak kennis met  "het hart van Lokeren" via de Stadskernwandeling.
Ontdek zijn belangrijkste bezienswaardigheden, zoals o.a. de Sint-Laurentiuskerk of 'De Peperbus' en het voormalige huis Ryngaut met binnenin een mooi onlangs gerestaureerd salon met Lodewijk XVI-interieur. Ook het Stadhuis in Vlaamse rococo en het Stadsmuseum maken deel uit van een rijke Lokerse geschiedenis.


 


Geschiedenis:
Op de eeuwenoude Markt, het kloppende hart van de stadskern, valt veel te beleven. Naast de talrijke horecazaken, vind je er nog het stadhuis in Vlaamse rococo, de Sint-Laurentiuskerk met haar fraaie toren en de apotheek Jacobs met zijn prachtige gevel.

Tijdens onze verdere wandeling passeren we onder andere langs het Vrijheidsplein, dat in 1761 gebouwd werd in Vlaamse rococostijl naar een ontwerp van de gerenommeerde Gentse architect David 't Kindt. Vervolgens ontdekken we ook nog het Huis Thuysbaert, een voormalige notariswoning, en het Stadsmuseum. We sluiten onze wandeling af doorheen de Torenstraat, een pittoresk straatje dat leidt naar het Kerkplein waar de de bibliotheek, de dekenij en het cultureel centrum ontdekken.
 


Infopunt Toerisme Lokeren


Markt 2, 9160 Lokeren


Tel. +32 9 348 40 30 toerisme@lokeren.be


 

GPS: 51.104202, 3.991325

Selecteer wat u op de kaart wil zien

Events

Winkels in de kijker